Sayfalar

29 Kasım 2013 Cuma

EN PRATİĞİNDEN ŞİFALI TAVUK SUYU ÇORBAM





Kısa zaman önce iş hayatına geri dönmüş olmamdan dolayı artık zaman çok daha önemli ve değerli oldu benim için. Çalışan diğer tüm bayanlar gibi ..

Şu bir gerçek ki; çalışmak insanın hayatını disipline ediyor ve daha programlı olmanızı sağlıyor.. Beyniniz bile farklı çalışıp en pratik ve kısa çözümlere odaklanıyor sanki :) ve bu işleyişin sonuçları da hayatınızın her bölümüne yansıyor.. mutfağınıza bile :)


Benim mutfağımda bu aralar kısa zamanda hazırlanan ve bol vitamin içerikli yani bir nevi konsantre yemekler pişer oldu :) 

Mümkün olduğunca günlük ve taze yemekler yapmaya çalışıyorum.. Bir de düdüklü tencereyi aktif olarak kattım  hayatıma ki (sebze yemekleri hariç ) çok faydasını görüyorum şiddetle tavsiye ederim.. Hatta düdüklü tencere ile pişirdiğim pratik  Tavuk Suyu Çorbamın tarifini sizlerle de paylaşmak isterim.. 

Malzemeler

  • 2 Adet Tavuk Kalça But
  • 1 Havuç
  • 1 Avuç Dolusu Şehriye (Tel veya Arpa)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon
  • Dereotu (İsteğe Göre)
  • 1 veya 1,5 litre Su (tencerenin büyüklüğüne göre değişebilir)

Yapılışı

2 adet kalça budu yıkayıp düdüklü tenceremize yerleştiriyoruz.. Tencerenizin büyüklüğüne göre 1 veya 1,5 lt suyumuzu ilave edip kapığımızı kapatıyoruz. Her düdüklü tencereye göre pişirme süresi değişebileceğinden pişirme süresini kendi tencerenize göre ayarlamanızı öneririm.. 
Ben iki aşamalı pişirdiğim için ilk aşamada 25 dk ya kuruyorum saatimi..

25 dk sonra;

Tavuklarımı çıkartıp çatal yardımı ile didikliyorum.. Büyük veya küçük parçalar olarak ayırabilirsiniz..

Didiklediğim tavukları, rendelenmiş havucu ve bir avuç dolusu şehriyemi tencereye atıyorum.. Eğer tencerede bulunan tavuk suyu gözünüze az gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz ama genelllikle yeterli geliyor.. 

İstenilen ölçüde tuz ve bolca karabiber ekleyerek tenceremin kapağını kapatıp bu sefer 15 dk ya kuruyorum..

15 dk sonra;

Evet, artık çorbamız hazır :) Limonu ister içerisine sıkıp isterseniz de yanında servis edebilirsiniz.. Ayrıca ben bu çorbaya dereotunu çok yakıştırıyorum.. Deneyin derim :)

Şimdiden Afiyet bal Şifa olsun :)  facebook heart lovefacebook heart lovefacebook heart love



4 yorum:

  1. I have tried many chicken juice soups in my life. The best one was in Istanbul, Turkey. I really enjoyed the soup. But now I have seen you. I will definitely try your soup during my next visit to Turkey. You can also try my friend’s dissertation help which he is providing to university students. I hope you will enjoy his services as much as I enjoy soups.

    YanıtlaSil
  2. Everyone needs to pick the best toys for their children. Today, there are bounty toy stores where you can purchase your exceptional treat for young people. You can either go to the shopping centers with your kids and allow them to pick their most loved toys, or shock them by purchasing toy shop in pakistan on the web.

    YanıtlaSil
  3. beauty of joseon gracefully merges the beauty rituals of the past with the advancements of the present, creating a skincare experience that resonates with a diverse audience

    YanıtlaSil
  4. "Kerala Lottery Today Result: The Visit This Page are more than just numbers; they are the embodiment of hope and aspiration. With a wide array of prizes and a transparent draw process, these lotteries have become a part of Kerala's daily life.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...