Sayfalar

17 Mart 2013 Pazar

İLK RUNNER ÇALIŞMAM :)



Runner

Güzel runnerımı dikip masama serdiğimden beri gidip gelip bakıyorum bunu ben mi diktim diye :) Çok zor olduğundan ya da yapılamayacak birşey olduğundan değil de ilk çalışmalarımdan biri olduğu için sanırım baktıkça keyifleniyorum ve dünyaları dikmek istiyorum bir anda :)

Benim gibi bu günlerde runner dikmeyi düşünenler olabilir diyerek naçizane çalışmamın yapılışını paylaşayım istedim sizlerle :)



Başlangıç olarak sevdiğiniz renk ve desende kumaşımızı belirleyip, masanızın boyutlarına göre kumaşımızın uzunluk ve genişlik ölçülerini alıyoruz. Daha sonra kumaşı kenarlarına fazladan 5 santim kıvırma payı ekleyerek  dikdörtgen şeklinde kesiyoruz.

Resimde ki gibi kumaşı masanıza serip ölçü alabilirsiniz.. Kesinlikle daha kolay oluyor.

Dikdörtgen şeklinde kestiğimiz kumaşımızı tersinden iki karşılıklı ucu birbirinin üstüne gelecek şekilde katlıyoruz ve birleşen kısımlarını yaklaşık bir karış uzunlukta ve 5 santim içeriden teyelliyoruz.  Kumaşımızın iki ucuna bu işlemi uyguladıktan sonra yine ters şekilde masamıza yayarak (resimde ki gibi) teyellediğimiz yerlerin aynı pelerin şapkası gibi öne düşmesini sağlıyoruz. Daha sonra üçgen köşelerde 5'er santimin dışında kalan kısımları keserek çıkarıyoruz.
 

Daha sonra artık üçgen uçlu runner şeklini alan kumaşımızın tüm köşelerinden 5 cm içeriden hepsaplayarak iğneleyip  üçgen kısımlarının kenarlarında köşe çalışması (bu çalışma ile de ilgili en kısa zamanda bir yazı hazırlamak istiyorum. Köşe önemli :) ) yapıyoruz. İğneleri çıkartıp kumaşımızı düzü masamıza gelecek şekilde tekrar masamıza yayarak (resimde ki) gibi her kenarından 5'er santim genişliğinde işaretleyip uç kısımlarını 1'er santim içeride kalacak şekilde iğneliyip teyelliyoruz.

İsterseniz bu aşamada teyellerin üzerinden kenara yakın şekilde makina dikişi geçip runnerı bitirebilirsiniz. Fakat ben süsleme olarak her köşesini dönecek olan bir harç seçtiğim için runnerın köşe dikişi ile harcın dikişi bir olsun istedim ve bu sebeple runnerın kenar dikişlerini bir sonra ki aşamaya bıraktım. Siz isterseniz farklı olarak sadece orta bölüme ya da iki köşeye ayrı süsleme yapabilir ve runnerınızın köşelerini bu aşamada dikebilirsiniz..

Süs seçimine gelince, işte en zor kısım burası diyebilirim :) Gittiğiniz tuhafiye veya  kumaşçıda birbirinden güzel ve  allı pullu aksesuarları görünce kafanız hayli karışıyor maalesef :)

 

Ben kumaşımın kadife olmasından dolayı biraz ağır bir süsleme yapmak istedim ve bu güzel pullu fistoyu seçtim..




Daha önce dediğim gibi sadece iğne ile tutturduğum işlemeli harcı kumaşın kenar dikişine denk gelecek şekilde ( düz çizgisinden) kumaşa  diktim. Daha sonra harcın açık kalan kısmını elde aynı renk iplikte ( gözükmeyecek şekilde) kumaşa dikerek sabitledim.




Ve tabii ki püskül :) Son olarak runnerımın her iki ucuna taktığım püskülle çalışmamı bitirdim ve masama hemen serdim :)

Dikişi dikmesindense anlatması daha zormuş gerçekten :) Elimden geldiğince açıklayıcı olsun istedim. Umarım başarabilmiş ve az  da olsa benim gibi dikişe yeni başlayanlara fikir verebilmişimdir.. Şimdiden Kolay gelsin :)

Sevgiyle Kalın..

16 yorum:

  1. ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş elinize sağlık.Benim de makinem gelmek üzere.dikeceğim şeyler arasında runner da var.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş elinize sağlık.Benim de makinem gelmek üzere.dikeceğim şeyler arasında runner da var.

    YanıtlaSil
  4. OYACIM SEN BANA İLAÇ GİBİ GELDİN YAAA...GERÇİ YAŞIN BENDEN OLDUKÇA KÜÇÜK AMA AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTA İŞTE..SORMAK İSTİYORUM DİKİŞ BİLİYOR MUYDUN YENİ Mİ ÖĞRENDİN..BU SENE BÜTÜN ZİNCİRLERİMİ KIRIP DİKİŞ KURSUNA YAZILCAM AMA HİÇ UMUDUM YOK :/ http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...