Sayfalar

21 Haziran 2012 Perşembe

TAŞLARA HAYAT VERİN..

Pucca
Nereden nasıl geldiğini bilmediğim taş boyama fikri yıllarca hep aklımın bir köşesindeydi fakat yapamayacağımı düşündüğümden olsa gerek hiç denememiştim. Geçtiğimiz sene bir cesaret geldi bana ve denemeye karar verdim. Yaptığım birkaç boyama sonra ise keşke daha önce başlasaymışım dedim bu keyifli uğraşıya.

Özellikle işten yorgun geldiğinizde ya da stresli olduğunuz zamanlarda aklınızın dağılıp zihninizin rahatlaması için aradığınız birşeyler varsa  mutlaka öneririm taş boyama hobisini sizlere. Boyamaya başladığınız zaman ne stresiniz kalıyor ne de yorgunluğunuz. Ayrıca çalışmanızın son hali istediğinize yakın bile olmuş olsa sonucundan çok memnun kalıyorsunuz. Özellikle de başkalarından aldığınız beğeni cümleleri bir çocuk gibi mutlu olmanızı sağlıyor. :)



İlk Denemeler
Nasıl Başlamalı?

Ben internette yaptığım küçük bir araştırma ile başladım çalışmalarıma. Hangi boya kullanılır, nasıl taşlara çizilir, neler çizilir vb.. Bunun için ressam ya da sanatçı olmanıza gerek yok. Biraz sabırlı olmanız (ki bu benim için çok zor oldu :) ) ve bu işi sadece zevk almak eğlenmek için yapmanız yeterli oluyor.


İlk çizimlerime (boyamadan önce çizmek gerekiyor) internette gördüğüm örnekler ile başladım. Bulduğum örneğin resmini bilgisayar ekranımdan bakarak taşa çizmeye çalıştım. Eğer siz yapabiliyorsanız aklınızda olan birşeyleri de çizebilirsiniz tabii ki ama başlangıç için bakarak çalışmak işinizi kolaylaştırabilir.



Anneme
Neler Gerekli?

Taşlar akrilik boyalar ile boyanıyor. Kırtasiyelerden veya büyük marketlerden kolaylıkla edinebiliyorsunuz. İlk olarak kırmızı, mavi, sarı gibi ana renkleri almanız yeterli olacaktır. Beraberinde alacağınız beyaz ve siyah boya ile isteğiniz açık veya koyu renklere ulaşabiliyorsunuz. Yine boyaları aldığınız yerden, belirgin hatları çizebilmek için ince uçlu fırça ve şekillerin içlerini boyamak için orta boy fırça alabilirsiniz. Boyaları karıştırmak için için palet ve su kabı alıp almamak size kalmış. Çay tabakları ve çay bardaklarıda işinizi görebilir :).





 
Yaptığınız ilk boyamalarda çok fazla beklenti içerisinde olmamanız en büyük önerimdir. Her boyadığınız yeni taşın bir öncekinden çok daha iyi olacağından emin olabilirisiniz.


Bende boyadığım her taşta farklı yöntemler keşfederek daha az hatalı ve daha belirgin hatlı çizimler yaptığımı farkediyorum. dediğim gibi biraz sabırlı olmak gerekiyor :)
Kolay Gelsin..

38 yorum:

  1. taş boyama bencede çok keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.. Hem eğlenceli hem de çok dinlendirici :)

      Sil
  2. Pucca ve kaplan gozu gercekten cok guzel olmus.. Eline saglik

    YanıtlaSil
  3. keşke biraz yeteneğim olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenek değil cesaret işi inanın.. Taşı boyayı elinize alın gerisi kendiliğinden geliyor:)

      Sevgiler..

      Sil
  4. elinize sağlık çok hoş olmuş ufakta olsa taş topladım ama akrilik yerine yağlı boya kullansam nasıl olur acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Olur tabii ki.. Hatta akrilik boya hızlı kurudugu için uygulaması başlangıçta zor oluyor.. Yağlı boya ile daha rahat çalışırsınız..

      Sevgiler :)

      Sil
  5. Merhaba Oya,
    ellerine sağlık şahane bi uğraş, sanıyorum ben de başlıyorum =)

    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen başlaa :)) Yardıma ihtiyacın olursa burdayım :))

      Sil
  6. arkadaşlar merhaba, Oya hanımın burada her yazdığının altına imzamı atarım. sadece cesaret. tek ihtiyacınız bu. bir de taşlar tabi ki. ben de taş boyuyorum ve daha yeniyim ilk defa taşa resim yaptım hayatımda eğitim de almadım. merak edenler için www.facebook.com/tasboyama adresinden çalışmalarıma bakabilirsiniz. her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. saygı ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim Erkan Bey.. Başarılarınızın devamını dilerim.. Sevgiler :)

      Sil
  7. Merhaba, ben de yeni bir blogerım..Yaptığınız bu taş boyama işlerine bayıldım..Özellikle bu kırmızı siyah olanı tam bana göre :) Tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) Sizde deneyin seversiniz :)

      Sil
  8. Selam,
    Peki böyle düzgün taşları nereden bulabiliriz? Yani şans eseri yolda bulmaya kalksam muhtemelen bayağı bir zaman alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dere yataklarında bolca bulabilirsiniz...

      Sil
  9. Benimde çok isteyip bir türlü başlayamadığım bir uğraş.Bunlarıda görünce biran önce başlayasım geldi.Çok güzeller ellerinize ve onlara hayat veren yüreğinize sağlık... Bende bloğuma beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Tabii ki mutlaka gelicem <3

      Sil
  10. Harika is cikarmissiniz. Bende bebegimin dogum hediyesi olarak tas boyayip hediye etmek istiyorum yakinlarima. Bu aralar kurabiyeler ve magnetler cok tutuluyor ben elimin degdigi birsey olsun istedim. Ama hic teknik bilgim yoktu. Simdi neye ihtiyacim oldugunu biliyorum :) Cok tesekkurler....
    Fakat bir sorum olacak. boyama islemi bittikten sonra taslarin uzerine herhangi bir cila gerekmez mi ? Ben boyacilardan alabilecegimi dusundugum sprey vernik tarsi birsey kullanmayi dusunuyordum. Daha iyi bir fikriniz oldugundan eminim. Cevabinizi dort gozle beklerim :) Tesekkurler simdiden!

    Zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) Sprey vernik çok pratik oluyor gerçekten bende zaman zaman kullanıyorum.. fakat eger cam gibi parlak taşlarınız olsun isterseniz sentetik veya cam vernik kullanabilirsiniz.. Sprey vernik boya koruma amaçlı iyi ama diğerleri kadar parlak yapmıyor.. Bir de bazı taşları da hiç verniklemeyebiliyorum.. Olduğu gibi daha güzel geliyor bana:)
      Kolay gelsin simdiden:) sevgilerr

      Sil
  11. Harika is cikarmissiniz. Bende bebegimin dogum hediyesi olarak tas boyayip hediye etmek istiyorum yakinlarima. Bu aralar kurabiyeler ve magnetler cok tutuluyor ben elimin degdigi birsey olsun istedim. Ama hic teknik bilgim yoktu. Simdi neye ihtiyacim oldugunu biliyorum :) Cok tesekkurler....
    Fakat bir sorum olacak. boyama islemi bittikten sonra taslarin uzerine herhangi bir cila gerekmez mi ? Ben boyacilardan alabilecegimi dusundugum sprey vernik tarsi birsey kullanmayi dusunuyordum. Daha iyi bir fikriniz oldugundan eminim. Cevabinizi dort gozle beklerim :) Tesekkurler simdiden!

    Zehra

    YanıtlaSil
  12. HEPSİ HARİKA VE BANA IŞIK TUTTUN OYACIM..FACEDEN TAKİP EDİYORDUM BURDAN DA TAKİPÇİN OLMAYA BAŞLADIM ;) BU SENE DATÇADAN MÜTHİŞ TAŞLAR TOPLADIM..NEREDEYSE HEPSİNİN KENDİ BAŞINA BİR LİŞİLİĞİ VAR DESEM YERİDİR.. HEPSİNE NİYETLİYİM HAVALAR SOĞUMAYA BAŞLADIĞI ANDA ÇALIŞMALARIMA BAŞLIYCAM..HEM NE DERSİN BLOGUMDA DA RESİMLEDİĞİM GİBİ YENİ DÜZENLEDİĞİM BALKONUMA DA DEĞİŞİK BİR DEKORASTON OLUR NE DERSİN ??? BEN DE BEKLERİM BLOĞUMA.. TAKİPÇİM OLURSAN DA SEVİNİRİM ;) http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Datçadan banada taşlar gelmişti Gerçekten hepsi birbirinden güzeldi :) Mutlaka başla canım emin ol çok keyif alıcaksın :) Sormak istediğin birşey olursa da ben burdayım :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oya hanım çalışmalarınıza bayıldım, ben ilk kez deneyeceğim ve çok heyecanlıyım :)

      Sil
  14. böyle düzgün yüzeyli taşları nereden bulabiliriz acaba?istanbul içinde önerebileceğiniz bi yer var mı?

    YanıtlaSil
  15. taş boyama sanatı için keşke biraz resim çizme kabiliyetim olsa:) >3>3

    YanıtlaSil
  16. Ince hatlari calisirken akrilik boya ve fırça zor oluyor. Rengarenk kalemlerde kullaniliyor avrupada ama adi ne olarak geçtiği için bulamadim Antalyada :( istanbula geldim aramak için umarim bulabilirim :(

    YanıtlaSil
  17. Yapıp satiyor musunuz

    YanıtlaSil
  18. best selling digital products have revolutionized the way we consume and interact with content. From e-books and online courses to software and digital art, the possibilities are endless. What makes them so appealing is their convenience, accessibility, and often, their ability to offer instant gratification. As the demand for digital products continues to soar, it's evident that they've become an integral part of our modern lifestyle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...