Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

İÇİ SEVGİ DOLU PASTAM :)

Resim yazısı ekle

Yıllar geçtikçe ve bizler büyüdükçe  doğum günlerinin anlamı daha duygu yüklü oluyor sanki..

Ve büyüdükçe doğum günü kutlamak, "bak buradayım, seni unutmadım çünkü sana değer veriyorum" demek oluyor :)


Hediye seçimleri de değişiyor tabii ki.. Nasıl bir şey alınacağına hatta  yapacağına daha çok kafa patlatıyor insan :) Artık gidip alınan herhangi birşey çok değerli olmuyor onu vereceğin insanı düşündüğünde.. Sen yapmak istiyorsun.. Kendinden, sevginden katmak.. Belki çok daha genç yaşlarda aldığımız el emeği hediyeler için şu an düşündüklerimizi düşünmüyorduk. Belki değil kesin düşünmüyorduk :) Peki şimdi öylemi.. Sevgilin eşin dostun verdiği hediyenin üzerine uğraşıp güzel bir not dahi hazırlasa.. Göz pınarlarında yaşlar birikiveriyor hemencik:)

Yaşlanmak dedikleri işte bu duyguların ta kendisi sanırım :) Yaşlanmak büyümek ve yaşadıklarının gerçek anlamlarını görebilmek , yüreğinde hissetmek ve hissettirmek.. Seneler insandan bir çok şey alırken bu farkındalıkları ve erdemleri de bizlere sunuyor.. Tabii alabilene :)

Bugün benim biricik arkadaşım, can dostumun doğum günüydü.. Onun için seçtiğim hediyeye henüz karar vermemiş olsamda  kalbimin bir köşesinde çoktan hazırdı  hediyesi  :)

Herşey iradem dışında gelişti ve ben sadece duygularımın eyleme geçmesine izin verdim :)  Sonuçta da kalbimin köşesinden böyle bir pasta çıktı.. İçi sevgi ve bana verdiği güzel arkadaşlık, dostluk için minnet dolu bir pasta :)

Ay ne duygu dolu bir yazı yazdım ben böyle.. Sanırım bu da büyüme alametlerinden :).. (inatla yaşlılık demiyorum evet)  :))

Ve pastamızı merak edenlere;

Lezzeti ve görünüşü çok ilgi gören pastamı her zaman yaptığım supangleli ve vişneli tatlımdan fikir alarak yaptım. Vişne sevmeyenlere muz ya da franbuaz önerimdir.. Tarifimiz  şu şekilde;



Malzemeler;


  • 1 Paket Hazır Pasta  Keki
  • 2 Paket Kedidili Bisküvisi
  • 2 Paket Supangle (küçük pasta için 1 paket yeterli)
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Dolu Kase Dondurulmuş Vişne
  • 1 Paket Fıstıklı Çikolata
  • Yarım Bardak Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Kakao



Tarifimize supanglemizi ve kremşantimizi üzerinde yazan tariflere göre  hazırlayıp soğumaya bırakarak başlıyoruz.

Daha sonra geniş yuvarlak bir kaba pastamızın alt tabanını yerleştiriyoruz. Kelepçeli kabınız varsa kullanmanız çok kolaylık olur. Olmayanlar da benim gibi normal kek kalıbının içini folyo ile kaplayabilirler.

İlk olarak ılık sütümüzün içerisine yarım tatlı kaşığı nescafe ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz ve kek tabanımızı çok hafif ıslatıyoruz. Daha sonra kedi dili bisküvilerimizi de yine çok hafifce ıslatarak kek kalıbı ile pasta tabanımızın arasına diziyoruz.



Soğumaya bıraktığımız supanglenin yarısını kekimizin üzerine yayarak vişnelerin yarısını  üzerine serpiştiriyoruz. Rondodan geçirilmiş çikolata parçalarının da bir kısmını karışımın üzerine ekledikten sonra



buzdolabında katılaşan kremşantimizi bir spatula yardımı ile vişnelerimizin üzerini kaplayacak şekilde yayıyoruz. Kekimizin ikinci katını da pastamızın  üzerine yerleştirerek ıslatıyoruz. Kalan supanglemizi ve vişnelerimizi ekliyoruz ve yine kremşanti ile kaplıyoruz. Pastamızın bu katında çikolata parçalarımızı krem şantiden sonra serperek en üste bir süzgeç yardımı ile kakaoyu eliyoruz.


Yani sırası ile ;

1. Kat
kek + supangle + vişne + çikolata parçaları + krem şanti
2. Kat
kek + supangle + vişne + krem şanti + çikolata parçaları + kakao


Kedi dilllerinin ayrılmaması için istediğiniz renkte bir kurdela kullanarak pastamıza son şeklini veriyoruz. Pastanın dış süslemesinde kedi dili yerine rulo kat bisküvisi yada dido çikolatası da tercih edebilirisiniz..


Ufak bir püf noktası : Pastanın kakao kısmına kadar olan bölümünü bir gece önceden yaparsanız malzemelerin birbirine daha iyi geçmesini sağlayıp  pastanızın daha lezzetli olmasını sağlarsınız. Fakat kakaoyu geceden serpmenizi önermem.. Kakao fazla beklediğinde ıslanarak pastanızın taze görünümünü engelleyebilir.


Pastamın sizi ve sevdiklerinizi mutlu etmesi dileğiyle sevgiyle kalın..


İlgi odağı olan pastamın resimleri çekilirken bir kare :))

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...