Sayfalar

23 Ocak 2013 Çarşamba

MEYVELERİN GÜCÜ İLE BEMBEYAZ DİŞLERE MERHABA :)




Tertemiz bembeyaz dişler :) Hatta reklamlarda ki gibi gülümsediğimizde minik pırıltılar saçan gülüşler :)) Ahh ne hoş geliyor kulağa öyle değil mi ?

Dişlerimizin beyazlığını korumak ya da yeterince beyaz olmayan dişlerimizin rengini açmaya çalışmak gerçekten zor ve dikkat gerektiren bir iş.. Dişlerin yapısına zarar vermeden doğal yöntemleri denemekten yana olan bendeniz yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum bir iki doğal yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum ki bunlardan bazılarının Dr. Mehmet Öz' ün yöntemi olduğunu belirtmeliyim.

Yöntemleri ve içerdiği malzemeleri oldukça basit olan ve rahatlıkla günlük yaşamımızda uygulayabileceğimiz tariflerimiz şu şekilde;


Uygulama-1 (Dr.  Öz Yöntemi)

Tek yapmanız gereken 1/4 kabartma tozu ile 1/4 limon suyunu karıştırıp pamuk yardımı ile dişlerinize sürmek ve 1 dk kadar (dişlerin ve diş etlerinin zarar görmemesi için 1 dk dan fazla bekletilmemesi önemli ) Daha sonra dişlerinizi fırçalayıp bol suyla çalkalayın. Farkı hemen göreceksiniz :))



Uygulama-2 


Evet resimdende anlaşıldığı gibi sevdiğimiz bir meyve olan muz içerdiği potasyum ve magnezyum gibi faydalı minerallerle sağlığımıza katkısı olduğu gibi dişlerimizi beyazlatmada da çok yardımcı oluyor.  Bunun için yapmamız gereken bir parça muz kabuğunun iç tarafını 2 dk. kadar dişlerimizin üzerinde gezdirmek. Bu basit ve kolay işlem düzenli olarak yapıldığında gerçekten çok etkili oluyor.



Uygulama-3 (Dr.  Öz Yöntemi)


Özellikle bu mevsimde bolca tükettiğimiz portakalın kabuğunda bulunan bir etken maddenin dişlerimizi beyazlatmada oldukça etkili olduğunu belirten Dr. Öz' e göre günde bir defa portakal kabuğunun iç tarafı ile dişlerimizi ovuşturmamız beyazlık elde etmemiz için yeterli.. Bundan sonra napıyoruz portakalı soyuyoruz ama kabuklarını atmıyoruz :)



Uygulama-4


Rengiyle koku ve tadıyla vazgeçilmez meyvelerimizden olan bu enfes minik meyvenin saymakla bitmeyen faydalarından biri de dişlere ve dişetlerine iyi gelmesi..
Çileğin içerisinde bulunan doğal asitler diş taşlarını eriterek diş eti rahatsızlıklarını önlüyor ve yine muz ile yaptığımız işlem gibi dişlerin üzerinde belli bir süre tutulduğunda dişlerimizin daha parlak ve daha beyaz olmalarını sağlıyor..


Paylaşmış olduğum bu küçük bilgilerin hepimizin işine yaraması dileğiyle :)


Sağlıkla Kalın


4 yorum:

  1. Teşekkürler paylaşım için.. bunları deneyecem..:)

    YanıtlaSil
  2. son günlerde dişlerimi kafaya takan ben için çokk yararlı bir paylaşım oldu.deniycem.takipteyim.banada beklerim:))

    YanıtlaSil
  3. limon ile yapmayı düşünüyorum ama diş etlerim ekşilikten yanar mı ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...