Sayfalar

22 Haziran 2012 Cuma

KAHVEYE BUYRUN

Kahve Zamanı
Günümüzün olmazsa olmazıdır kahvemiz. Miss gibi kokusu, köpüğü damakta bıraktığı tadı ve sohbeti vazgeçilmez yapar onu bizler için. Türk kahvesi, nescafe, espresso, filtre kahve, mocha, latte vb. isimlerini her söylediğimizde farklı duygular hissettiren, bu keşfedilmiş en güzel içecek, bağımlısı yapar bizi adeta.



İkram edilmesi, yapılması hatta içilmesi ayrı bir sanat olan kahvenin birçok da yararı varmış bizlere. Örneğin biz bayanlar kahvenin selülit yapacağına inanırız halbu ki ölçülü içilen kahvenin selüliti gidermede dahi yardımcı olduğu ispatlanmış. Zaten dikkat ederseniz tüm selülit kremlerinin içerisinde kafein bulunmaktadır. Bir aralar bacakların kahve ile ovulduğu bir selülit tedavisi dahi duymuştum :).

Kahvenin bir diğer faydası da  beyinin gün içerisinde salgıladığı adenozin maddesinin bize hissettirdiği  yorgunluk ve uyku hissini yok edici özelliği olmasıymış. Özellikle yoğun iş günlerimizde kahvesiz duramayaşımızın veya "yap bir yorgunluk kavesi de içelim" denilmesinin sebebi bu olsa gerek :).

Yine yapılan araştırmalar, aşırıya kaçmadan içilen kahvenin parkinson, bunama (alzheimer), karaciğer (özellikle siroz) sorunlarında, safra kesesi taşlarına ve konsantrasyon güçlüğü çekenlere bir çok faydası olduğunu ortaya çıkarmış.

Mutlu Kahve
Sabahları ayılmak için, öğle yemeğinden sonra veya akşam üstü yorgunluk atmak için, akşam yemeğinin üzerine zamanı ve sebebi her ne olursa olsun bir dostla içilen kahvenin mutluluğu pahabiçilemez ve hiç bir şeye değişilmez benim için.


 Afiyet olsun..

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...