Sayfalar

18 Haziran 2012 Pazartesi

"CANIN ÇEKTİĞİ BEDENE ŞİFADIR"

Benim Güzel Kahvaltım
Ne güzel ne doğru bir söz söylemiş Kadir Çöpdemir'in babaannesi.. Radyo dinlerken arabada denk geldim program kapanışıydı sanırım bu sözü söyledi. Hep duyardım insan vücudunun neye ihtiyacı varsa onu aklına getirerek bize sinyal verdiğini. Eskilerimizde bilip söylüyorsa bunda mutlaka doğruluk payı vardır dedim kendi kedime.

Belkide öylesine yememeli yemeklerimizi daha çok kulak vermeliyiz bedenimize ne yersek daha mutlu olur yada ne yemezsek daha iyi hissederiz kendimizi.
 İşte bende böyle başladım bugün günüme. Dinledim kendimi girdim mutfağa.. Ruhumla yaptığım bu küçük çalışmanın sonunda sağlıklı ve enfes güzel gözüken bir kahvaltı çıktı karşıma :)

Mısır gevreği ile başladım önce sonra biraz müsli ekledim, birkaç badem bir iki ceviz ilave ettikten sonra bir kuru erik, bir büyük çilek yarım dilim portakal doğrayıp az yağlı bir bardak süt ekledim. Bir de bir çay kaşığı bal ekledim ama siz diyet yapıyorsanız yada tatlı almamanız gerekiyorsa eklemeyebilirsiniz. Sonuç mu? hmm mm mm serin, yumuşak, aralarda kıtırlaar sonra sulu ve mis gibi kokulu bir lezzet. :)
Lezzeti bir yana dursun, yaptığım araştırmalara göre kahvaltı günümüzün en önemli öğünüymüş. Uzun gece uykusundan sonra vücudun enerji ve vitaminlere ihtiyacı oluyormuş. Kahvaltı yapmadığımızda çok daha çabuk yoruluyor, konsantre zorluğu çekiyormuşuz. Özellikle çocuklarda algılama ve öğrenme zorlukları görülüyormuş. Her sabah kahvaltı yapmamızı öneren uzmanlar ayrıca hergün aynı şeyler yemektense zaman zaman farklı gıdalarıda almamızı söylüyorlar. Açıkcası beyaz peynir ve zeytinimizi hiçbir şeye  değişmem ama arada bir de değişiklik yapmak zevkli olabilir sanırım .. Afiyet Olsun.

Aklıma gelmişken dün migrostan aldığım tahıllı meyveli 7/24 meyve suyunu gerçekten çok beğendim ve başarılı buldum. Normalde dışarıdan meyvesuyu içmeme rağmen Dimes'i bu ürününden dolayı tebrik etmek isterim. İçerisindeki meyve püreleri, tahıllar ve meyvesuyunun ayrı ayrı tadını alabiliyor hatta gözle görebiliyorsunuz. Tavsiyesi benden denemesi sizden :)  Herkese iyi haftalar..

4 yorum:

  1. ben de peynir canavarı olarak, klasik kahvaltıyı seviyorum. Ama göbekler arada bir pörtleyince hemen kahvaltılık gevreklere geçiyorum, 2 günde düzeltiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynirli zeytinli kahvaltıyı bende hiçbir şeye değişmem :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...