Sayfalar

22 Şubat 2013 Cuma

EV YAPIMI KAHVALTILIK ACUKA YAPTIM OLDU :)



Herkesin çocukluğundan gelen unutmadığı bazı tatlar vardır.. Hatta bunların bir çoğu da  komşularımızın ya da bilmem ne Teyze'nin yaptığı börek, çörek, tatlı vb. şeylerdir :) Evde olduğu zaman yemediğimiz, ama komşuda ya da O teyzede ikram edildiğinde bayıla bayıla yediğimiz unutulmaz tatlardır bunlar :)


Benim de çocukluğumun unutulmaz tatlarından biridir anneannemin komşusu Sema Teyze'nin yaptığı acuka :).. Sokakta, oyun arasında bizi çağırarak elimize tutuşturduğu enfes ev yapımı acukalı ekmek dilimlerini hatırlarım hep çocukluğumun bir parçası olarak ve bugüne kadar ne zaman nerde ev yapımı acuka tatsam hep  puanlama yaparken bulurum kendimi :). Kriter tabii ki Sema Teyze'nin şaheseri :))

Belki çocukluğumu özlediğimden belki de gerçekten o tadı yakalayabileceğime inandığımdan "neden ben de denemiyorum ki " diyerek girdim mutfağa.. Tamamen damak tadımın yolunu izleyerek yaptım kendi acuka mı :). Sanırım oldu da.. % 100 aynı tadı yakalayamasamda güzel bir puan verdim kendime :))

Umarım sizler de beğenirsiniz ve iyi puanlar verirsiniz kendinize :)

Malzemeler;


  • 1 tepeleme dolu kaşık biber salçası ( ben Antep'ten gelen güneşte kurutulmuş yoğun ve acılı bir biber salçası kullandım.. Siz kendi zevkinize göre tercih edebilirsiniz)
  • 3 iri dilim çavdar ekmeği
  • 1 bardak ceviz içi
  • 2 küçük diş sarımsak (yoğun sarımsak kokmaması için az kullandım ama siz arttırabilirsiniz tabii ki )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy haşlanmış patates (salçanın tuzunu alması için ekledim ama sizin salçanız çok tuzlu değilse eklemenize gerek yok)
  • Kimyon
  • Karabiber



Yapılışı oldukça basit olan acukamız için ilk önce;

Ekmeklerimizi iri parçalara bölerek rondomuzun haznesine yerleştiriyoruz. Üzerlerine ceviz ve sarımsaklarımızı ilave ederek minik parçalar haline gelene kadar hepsini aynı anda rondodan geçiriyoruz. Daha sonra karışımı salçamızın üzerine dökerek iyice karıştırıyoruz. İçerisine zeytin yağımızı ve haşlanmış patatesimizi ve baharatlarımızı da ekleyerek malzemeler iyice birbirilerine karışacak şekilde karıştırıyoruz. Patates taneleri iyice yok olduğunda acukamızı biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz :)

Sevgiyle Kalın :)







3 yorum:

  1. olmus hem de cok guzel olmus başlamak bıtırmenın yarısıymıs.ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. oh oh afiyet olsun, ben de yapmıştım böyle çemen otu kullanmadan. çok daha güzel oluyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...