Sayfalar

23 Kasım 2012 Cuma

DOĞAL SAĞLIK KAYNAĞI ZENCİL ÇAYI



Faydaları saymakla bitmeyen şifalı zencefil bitkisini özellikle kış aylarında mutlaka tüketmemiz gerektiğini tüm sağlık yayınlarından ve doktorlardan duyuyoruz. Metabolizmayı kuvvetlendiren, vücut direncini arttırarak hastalıklardan korunmamızı sağlayan bu mucize bitkiyi ister kurutulmuş istersekde taze olarak tüketebiliyoruz. 

Şimdilerde hemen hemen tüm marketlerde taze şeklini bulabildiğim ve evimde  sıkça yaparak  çok faydasını gördüğüm taze zençefil çayının tarifini sizlerle de payaşmak istedim.. Çocukların bile severek içtiği bu enfes faydalı çayın sizlere de şifa getirmesini dilerim :) 




Taze Zencefil çayımız için  
malzemeler;

  • 1-2 Parça taze zencefil
  • 4/1Limon 
  • Bal
  • 1/2 lt Su

Taze zencefillerimizden  4-5 dilim (halka şeklinde) keserek 2,5 su bardağı suyumuzun içerisine atıyoruz. Suyumuz kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra 4-5 dk kısık ateşte kaynatarak içerisine bir dilim limon atıp demliğimizin üzerini hava almayacak şekilde kapatıyoruz ve çayımızı 5-10 dk demlenmeye bırakıyoruz. Demlenmeye bıraktığımız çayımızı fincanımıza alarak istediğimiz miktarda bal ile tatlandırarak çayımızı servis ediyoruz.

Şifa Olsun :)

15 yorum:

  1. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    W18NWD

    YanıtlaSil
  2. Directory For Places16 Mart 2023 10:49

    The platform also offers a range of resources for luxury travelers, with a dedicated section that highlights the best luxury accommodations, spas, and activities in any destination. https://bit.ly/directory-for-places Whether you're looking for a five-star hotel or a private yacht charter, you can find it on the platform.
    A business guide provides information and guidance on various aspects of business management and ownership.

    YanıtlaSil

  3. This way you can get a lot of information. Keep researching and reviewing.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...