Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

DENİZCİ ÇERÇEVELER


Yaz geldiğinden beri deniz ve denizci temalı ürünlerden gözümü alamaz oldum. Mavi ile beyazın muhteşem uyumu insana huzur veriyor sanki. Özellikle giysilerde ve ev dekorasyonunda çok fazla kullanılan bu içaçıcı temayı bende evime taşımak istedim ve bu güzel çerçeveyi yaptım.




Yapılışı olduça basit ve keyifli olan çervemiz için
gerekli malzemlerimizşu şekilde;





  • Ahşap çerçeve
  • Polisan Home Cosmetics İç Dekorasyon Boyası
  • Desenli Peçete
  • Transfer Tutkalı
  • Desenli Sticker
  • Fırça


Öncelikle ne çeşit bir obje yapmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Ben daha önce boyamak için aldığım bu ahşap çerçeveyi tercih ettim. Fakat siz isterseniz farklı bir üründe de çalışabilirsiniz. Evinizde kullanmadığınız veya üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz bir ürün de olabilir.




İşlemimize ilk olarak boyama ile başlıyoruz. Zeminimizin güzel olabilmesi için kapatıcılığı kuvvetli ve kaliteli bir boya kullanmanız gerekiyor. Benim bu tür çalışmalarımda en büyük yardımcım Polisan Home Cosmetics İç Dekorasyon boyalarıdır. Fiyatı çok uygun olan tüpleri uzun süre kullanabiliyorsunuz. Büyük yapı marketlerde ve bazı boya mağazalarında bulunan renk renk Polisan dekorasyon boyalarından istediğinizi alabilirisiniz. Geniş renk skalasından hangi rengi seçeceğinize karar vermesi çok zor şimdiden söylemiş olayım :)





Çerçevemizin boyama işlemini bitirip kurumasını bekledikten sonra tercih ettiğiniz desenlerdeki peçetelerden desenleri keserek, katmanlarını ayırıyoruz ve transfer tutkalı ile çerçevemize yapıştırıyoruz. (Peçete transferi ile ilgili yazılarıma  buradan ulaşabilirsiniz.) Boş kalan kısımlarına da kırtasiyelerden edinebileceğiniz yine aynı temaya uygun stickerlardan veya evinizde varsa deniz kabuklarınızdan yapıştırabilirsiniz. Uyguladığınız stickerların çerçeve dışına taşan kısımları olursa sakın kesmeyin  çünkü uzaktan bakıldığında çerçevenize üç boyutlu özelliği kazandırdığını göreceksiniz ;)

Sevgiyle Kalın..





7 yorum:

  1. Oya çok güzel olmuş gerçekten.Denizci temasını ben de çok severim. Şu peçete transferini denemeyi ben de istiyorum ama becerebilir miyim bilmyirorum? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Mutlaka denemelisin.. Çok basit ve çok keyifli :)

      Sil
  2. Merhaba çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Mavi Beyazı hep sevmişimdir :)) Teşekkürler :)

      Sil
  4. gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...