Sayfalar

5 Temmuz 2012 Perşembe

SEVİYOREE, YİYOREE VE ÖNERİYOREE


İtalyan Mutfağı
Yaşam tarzlarımızın, yemeklerimizin  hatta tiplerimizin bile benzemesinden midir bilmem hep sevmişimdir İtalyanların mutfağını. Bol çeşitli yeşillikleri ile yaptıkları enfes salatalar, tadına doyulmayan zeytinyağları, farklı lezzetlerde ki yaratıcı soslu makarnaları ve tabii ki eşsiz  pizzaları  dünya mutfağının baş köşesine oturmalarını sağlamış durumda.


Bir sanatçı gibi yoğurdukları hamurları incecik açmalarını, makarnalarını veya pizzalarını değişik soslar yaparak süslemelerini izlemek hep keyif vermiştir bana. Onlar için yemek yapmak hem eğlence hem gereklilik olmuş sanki. Peynirleri, şarapları ve onları nasıl sundukları damak tadlarının ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesi haline gelmiş. İster hamur ister et yemeği olsun yaptıkları tüm yemekleri  yeşillik ve sebzelerle sentezleyerek sağlıklı bir hal almalarını sağlıyorlar mutlaka. Sarımsak, roka, fesleğen domates vazgeçilmezleri olmuş onlar için adeta. Neyse ki hem sağlıklı hem besleyici olan italyan mutfağının gerçek lezzetlerini ülkemize taşıyan bir çok cafe ve restoran var ülkemizde.


Vapiano
Bu lezzet duraklarının arasında en başarılılarından biri olan Vapiano' yu tanıtmak istedim sizlere. İsminin anlamını çok sevdiğim için paylaşmadan edemeyeceğim. Vapiano  İtalyanca "Chi va piano, va sano e va lontano"  ‘Hayatı hafife al, uzun yaşa’ anlamına geliyormuş. Bize belki de herşeyi çok fazla ciddiye almamamızı hatırlatan bu kelimeyi ben çok sevdim.

Vapiano'nun mekanı, hizmeti, servisi ve yemekleri yani tüm konsepti  diğer cafelere göre oldukça farklı. Kapısında sizi güleryüzlü insanlar karşılayarak, siparişlerinizi verirken kullanmanız için manyetik kartlardan veriyorlar. Sipariş esnasında bu kartları gerekli yerlere okutarak bir nevi kendi adisyonunuzu tutuyorsunuz ve yemeğinizin sonunda kartınızı geri verip hesabınızı ödüyorsunuz. Böylece hesap isteme veya hesap bekleme gibi bir derdimiz de kalmamış oluyor.



Vapiano Mutfağı

 
Giderken fazla acıkmış hissetmeseniz bile içeri girer girmez etrafınızı saran enfes kokular bir anda çok fazla acıkmanızı sağlayabiliıyor. Ben kapıdan her girdiğimde bu hissi yaşıyorum diyebilirim :)

Vapiano Makarna



Vapiano Concept
Self-Service olan mekan, seçiminize göre makarna, pizza ve salata bankoları olarak üç kategoriye ayrılmış şekilde. Hangi bankonunun önünde duracağınıza karar vermek ise gerçekten çok zor :) Bu zor adımı geçtikten sonra sıra menüden zevkinize uygun seçimi yapmaya geliyor. İsterseniz, siparişinize damak tadınıza uygun farklı malzemeler ekletebiliyor yada sevmediğiniz malzemeleri çıkarttırabiliyorsunuz. Verdiğiniz tüm siparişler hemen önünüzde hazırlandığı için kullanılan günlük malzemelerin tazeliğini ve hijyenik hazırlanma ortamını birebir görmüş oluyorsunuz. Sipariş vermeniz tamamlandığında size yemeğinizin piştiğini haber veren  akıllı bir alet veriyorlar. Sizde yemeğinizin pişme süresi boyunca masanızda oturarak bekleyebiliyor, bahçe keyfi yapabiliyorsunuz.



Vapiano Barbekü-Chicken Pizza

Gittiğimde en çok tercih ettiğim barbekü soslu  tavuk parçalı bu pizzayı öneririm. İsterseniz üzerine bolca roka yaprakları ve permesan peyniri ilave ekletebilir ya da her masada bulunan taze fesleğen ve naneden kendiniz de ilave edebiliriniz.










Vapiano
Vapiano'yu yemek yemenin dışında, kış ve yaz ayları için  düşünülmüş  güzel  bahçelerinde oturup zengin bar bölümünden alacağınız içecekle (alkollü-alkolsüz) kitabınızı okumak, bilgisayarınızdan işlerinize göz atmak için de tercih edebilirsiniz. Yine özenle dizayn edilmiş üst kat salonlarında da iş yemeği, doğum günü organizasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yolunuz Suadiye'ye (Vakkoroma binasının yan sokağı), ya da Nişantaşı' na düşerse bu enfes "İtalyan lezzetlerini" mutlaka denemelisiniz derim.


Buon Appetito.:)

Sevgiler..









2 yorum:

  1. Başlık da görüntüler de süper. :) Oaralara yolum düşer mi bilmem ama burası İtalya'da bir yer mi diye okuyup, Suadiye-Nişantaşı'nı görmek hoş.

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...