Sayfalar

8 Temmuz 2012 Pazar

DENİZDEN EVİNİZE BİR HEDİYE


Deniz Kabuklarından Çerçeve
Yengeçliğimden gelen bir sevgim ve merakım var denizle ilgili her şeye.. Ne zaman bir deniz kenarına gitsem ya da tatile çıksam deniz kabuğu toplamak veya gözlüklerimle denizaltını keşfetmek en büyük mutluluktur benim için.

Bu gizemli dünyanın bize sunacak birkaç hediyesi vardır mutlaka diyerek başladığım aramalar sonucunda güzel kabuklarla  taşlarla dönmüşümdür evime her zaman.. Hatta denizin bana verdiği hediyeler arasında  altın bir yüzük bile olmuştu diyebilirim. Çok şaşırtıcıydı :)

Topladığım tatil ganimetlerimi, evimde güzel köşelere yerleştirir ve bir takım dekoratif çalışmalarımda kullanarak deniz esintilerini mümkün olduğunca yaşatmaya çalışırım etrafımda.

Deniz Kabukları

Sizin de böyle tutkularınız varsa, yapacağınız birkaç değişiklikle kullanmaktan sıkıldığınız ya da eskimiş bazı eşyalarınızı hem yenileyebilir hemde onları değiştirerek sevdiğiniz temaları içermelerini sağlayabilirsiniz. Örneğin, çok önceleri değerlendirmek için aldığım bu çerçeveme deniz temalı bir çalışma yaparak onu en sevdiğim çerçevem haline getirdim. Uygulaması oldukca basit olan işlemi sizlerde kolaylıkla yapabilirsiniz.






Deniz Kabuklarından Çerçeve Yapımı

 
Malzemeler;

Deniz Kabukları

Çerçeve
(kullanmakta olduğunuz eski bir çerçeveniz de olabilir.

Boya
(Ben Polisan-iç dekorasyon boyasını tercih ediyorum Bilgi almak için göz atabilirsiniz.)

Fırça

Silikon veya Tutkal

Yapılışı;


Önce, çerçevemizi istediğimiz renge boyuyoruz. Ben deniz kabuklarımın rengi açık olduğundan beyaz rengi tercih ettim ama siz farklı renkleri de tercih edebilirsiniz. Boyanın kurumasını bekledikten sonra silikon yardımıyla deniz kabuklarını tek tek çerçevenin üzerine yapıştırıyoruz. Deniz kabuklarının kenarları ince olduğu için hemen yapışmayabiliyorlar. Bir iki saniye kadar elinizi üzerlerinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

Her baktığınızda sizi denize, sahile, götürecek kendi anılarınızdan yaptığınız deniz temalı dekoratif çerçeveniz kullanıma hazır :)



Sevgiler..


8 yorum:

  1. Çok güzel,benimde deniz kabukları koleksiyonum var güzel bir değerlendirme olmuş. Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm ♥♥♥ Sevgileer :)

      Sil
  2. deniz mahsullerini çok güzel değerlendirmişsin, eline sağlık.
    iyi günelerde kullan.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ♥♥♥ Sevgiler.. :)

      Sil
  3. Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık :) Bakın ben de geldim :)

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş..elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim teşekkür ederiim :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...