Sayfalar

7 Temmuz 2013 Pazar

Tam Buğday Unlu Leziz Elmalı Birşeyler ♥♥♥.



Ömrü hayatımda ne canım çekmiştir ne de bir cafeye gittiğimde sipariş etmişliğim vardır elmalı birşeyleri.. Ne oldu ne bitti de ben iki aydır elmalı tart, elmalı kurabiye diye sayıklar oldum hiç anlamıyorum :)

Eşimin, dostumun hatta ev yapımı tatlılar satan cafelerin peşinden koşmaktan yorulmuş olacağım ki bugün kolları sıvamış bir şekilde mutfakta buldum kendimi ve kendi sağlıklı elmalı birşeylerimi yapıverdim :) 


İçerisine normal un yerine tam buğday unu ve margarin yerine de zeytinyağı koyduğum kurabiyemin tarifini hemen paylaşıyorum sizlerle..


Tam Buğday Unlu Elmalı Tart ve Elmalı Kurabiye İçin Malzemelerimiz


Hamuru için;

  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı (isteğe göre 200 gr tereyağı da olabilir)
  • 3/4 Su Bardağı Toz Şeker (Esmer Şeker kullanırsanız 1 tam su bardağı)
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat 
  • Aldığı Kadar Tam Buğday Unu
İç Harcı İçin;

  • 4 Orta Boy Elma
  • 2 Çorba Kaşığı Şeker (esmer şekerde 3 kaşık kullanılabilir)
  • 2 Çorba Kaşığı Tarçın
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz




İç harcımız için elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra iç kısımlarını çıkartıp rendeliyoruz. Genişçe bir tavaya alarak üzerlerine şeker ve tarçınımızı ilave edip 5-10 dk orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Çok fazla pişirerek kurutmamaya dikkat etmelisiniz :).. Ateşten almadan 5 dk önce  cevizlerimizi ilave ediyoruz. 

Hamurumuzun yapımı için unumuz hariç tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra  yoğurma işlemi ile beraber yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz. Hamurumuz orta yumuşaklığa geldiğinde üç eşit parçaya ayırıyoruz ve ilk parçayı orta boy pizza boyutuna yakın bir şekilde yuvarlak olarak açıyoruz. Daha sonra bıçak yardımı ile eşit dilimler halinde kesiyoruz. Büyük ya da küçük dilimler kesmek sizin isteğinize bağlı. Hazırlamış olduğumuz harçtan kaşık yardımı ile alarak dilimlerin geniş bölümüne yerleştirerek rulo haline gelinceye kadar sarıp yağlanmış tepsimize diziyoruz.


Ben ilk iki hamur parçamı elmalı kurabiye diğer hamur parçamı ise tart olarak değerlendirdim. Tart yapımı için yine aynı şekilde açtığım hamuru önceden yağladığım kalıplarıma yerleştirdim ve içlerini elmalı harçla doldurdum. Üzerlerine kalan hamur parçalarımdan şeritler keserek süsledim ve hepsini aynı anda olacak şekilde 180C derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirdim. 
Biraz soğumasını bekledikten sonra pudra şekerini süzgeç yardımı ile üzerlerini serperek servis yaptım..

Bekledikce tadı daha da güzel olan kurabiye ve tartları çay ve kahve saatleriniz için mutlaka denemenizi öneririm :).. Biz ailecek çok sevdik. Umarım sizler de beğenirsiniz.. Şimdiden afiyet olması dileğiyle..

Sevgiler..











1 yorum:

  1. http://k1307.hizliresim.com/1c/t/qrvbu.png

    http://t1307.hizliresim.com/1c/t/qrvcs.png

    Selamlar çekilişiniz de blogunuzu keşfettim, güzel bir blogunuz var.
    Headerınızı göremeyince içimden bunları yapmak geldi, umarım beğenir kullanırsınız. mail adresinizi göremediğimden buraya yazdım.
    hayaticindenn@gmail.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...