Sayfalar

16 Ağustos 2012 Perşembe

TAŞ BOYAMA SEVGİSİ




 
Geçte olsa başladığım bu harika uğraşıyı her geçen gün daha çok seviyorum sanki. Artık ilk çalışmalarımda yaptığım gibi uzun uzun ne çizeceğimi de düşünmüyorum da üstelik :) Bu aralar en çok hangi konu ile alakadarsam o konu ile ilgili bir şeyler yapıyorum. Umarım bu değişiklikler taş boyama hakkında birazda olsa aşama kaydettiğim anlamına geliyordur :)






İlk yazım Taşlara Hayat Verin den farklı olarak bu çalışmamda neler yaptım hemen anlatayım. Öncelikle konu seçimini bu aralar evlilik hazırlıklarında olmamdan dolayı birebir kendi hayatıma uyarladım. Davetiye, nikah şekeri vb. araştırmalarımda gördüğüm gelin-damat resimlerinden esinlenerek temamı belirledim ve çizeceğim resmi kafamda oluşturdum. Çizim işleminde ise ilk defa iki ayrı taş kullandım. Yine diğer taşlardan farklı olarak bu taşlarda astar kullanmadım. Tabii bu taşın pürüzsüz ve açık renkli oluşuylada alakalı oldu biraz..




İlk önce taşların üzerine kurşun kalemle içimden geldiği gibi şekilleri çizdim. Sizde çiziminizi yaparken ilk önce içinizden geldiği gibi çizin. Beğenmediğiniz ya da sevmediğiniz ince detayları silmenize gerek yok çünkü boyama işlemi sırasında boyayı istediğiniz gibi kullanarak gerekli değişiklikleri yapabiliyorsunuz. Boya çeşidi olarak yine ilk yazımda bahsetmiş olduğum gibi akrilik boyaları tercih ettim. Kendi zevkime göre yaptığım renklendirme işlemi bittikten sonra pırıltısız gelin olmaz diyerek gelin tacının üzerine biraz sim ekleyerek  taşlara son şeklini vermiş oldum.. Umarım beğenmişsinizdir :)


Sevgiler..

32 yorum:

  1. Bayıldım, ellerine sağlık,tatile gideyim, ben de toplucam taş, kabuk ne bulursam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka topla gerçekten çok keyifli bir uğraş.. Hatta senden önce tatile gidenlere bile sipariş verebilirsin :)) Sevgiler..

      Sil
  2. Çok guzel.. Çok da zevkli olsa gerek.. Tatile gidip taslar toplamak ve o taslara hayat vermek.. Gercekten cok hoş.. Her taşın kendine has bir hikayesi oluyordur.. Her bakıldığında tatil anıları canlanıyordur. Çok güzel, eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.. Bence beylerinde severek yapabileceği bir uğraş Tavsiye ederim :)

      Sil
  3. Farklı bir bakış,sanat zevki ve emek birleşince taş olsa cevap veriyor, güzelleşiyor. Harikasınız, merakla sizi takip ediyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakan gözler, yorumlayan yürekler güzel olunca ozaman herşey daha da güzel oluyor :)) Çok teşekkür ederim ♥♥♥

      Sil
  4. çok güzel olmuşlar:)




    bende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. bayıldım yaptıklarına,ben de birkaç defa gördüm bu güzel şeyleri,heveslenmiştim ama fırsat bulup başlayamadım....En kısa sürede başlamalıyım galiba bende....çok kıskandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin Aysun Hanım cım çok seversiniz emin olun :) Yeni yayınladığım taş boyama videosunun da çok faydası da olbilir belki :) Sormak istediğiniz bir şey olursa ben buradayım :) Sevgiler

      Sil
  6. Harika olmuş bayıldım , ellerinize sağlık...O kadar imrendim ki anlatamam... Yaptıklarınızı paylaşmayı, satışa sunmayı düşünüyor musunuz peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Beğenmenize çok sevindim :)) Yaptıklarımdan vazgeçemeyebilirim ama özel sipariş çalışırım sanırım :)

      Sevgilerr ♥♥♥

      Sil
  7. taşlarınıza bayıldım.harika olmuşlar.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. tek kelimeyle harika bayıldım!!!!!!

    YanıtlaSil
  9. Çok beğendim ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  10. tek kelimeyle ba-yıl-dım! ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  11. amanınn ne mutlu bana herkese çok teşekkür ederim :))

    kocaman sevgilerr :)

    YanıtlaSil
  12. çok çok şekerler! mutlu olmamaları mümkün mü bu çiftin?

    YanıtlaSil
  13. merhaba çok güzel şeyler yapmışsınız ama benim çizime hiç yeteneğim yok nasıl çizileceğini bilmiyorum ellerinize sağlık çok başarılısınız

    YanıtlaSil
  14. iffet erdem
    merhaba çok güzel şeyler yapmışsınız ama benim çizime hiç yeteneğim yok nasıl çizileceğini bilmiyorum ellerinize sağlık çok başarılısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun :) Siz bir başlayın gerisi hemen gelir.. her yaptıgınız bir öncekinden daha güzel olacak emin olun :) ♥

      Sil
  15. merhaba yengeç :) öncelikle bloğunun ismi yengeç burcu olmamdan olsa gerek çok hoşuma gitti...ben de taş boyuyorum...bloğuna şöyle bir baktım da,taş boyamaya başladığım ilk gün ben de nette ufak çapta bi araştırma işine girişmiş,ve eskizi ve boyanmış halini bulduğum o harika gelin&damat taşlarını "zaten boyanmış taşlar&zaten bulunmuş fikirler" dosyamın içine gıpta ederek kaydetmiştim.şimdi bunu sen mi yaptın? A-ahhhh yani sana gıpta etmişim onca zamannn!!! bir de demeden edememmm o mint yeşilnin üzerine sanki kendiğinden koşup sere serpe dağılmış çiçeklerden mütevellit japon ağacı çalışmanı da çok kıskandım...başarılarının devamını dilesem mi dilemesem mi :))))) yok kem gözlerin başına nelerin geldiğini bildiğimen susuyorummm...ve bana da bekliorummm https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fdelikizinevi.blogspot.com%2F2013%2F05%2Ftasboyasi-door-stop.html%3Fspref%3Dfb&t=TA%C5%9EBOYASI+DOOR+STOP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorumun beni çok mutlu etti inan.. Çalışmalarımın bilgisayarlara kaydedilecek kadar güzel bulunması hem gururlandırıyor hem de utandırıyor beni :))
      Bende senin yaptığın taşları çok merak ettim ama Umarım blogunda vardır.. Hemen bakıcam şimdi.. Sen dahada güzellerini yaparsın inşallah canım :) Kocaman sevgiler ♥♥♥

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...