Sayfalar

23 Ağustos 2012 Perşembe

FIRINDA ÖZEL SOSLU KAHVALTILIK EKMEKLERİM



"Güne nasıl başlarsanız öyle geçer" derler ya ben buna çok inananlardanım. Güne güzel başlamanın bir yolu da güzel bir kahvaltıdan geçiyor kesinlikle. Yataktan mutsuz veya keyifsiz kalkmış olsanızda yaptığınız güzel kahvaltıdan sonra ne keyifsizlik kalıyor insanda ne de mutsuzluk :)

Daha önceki yazımda bahsettiğim gibi bazı sabahlar farklı tatlar değişik lezzetler ister insanın canı. İşte böyle bir zamanımda mutfağa girip denemeler yaparak  keşfettiğim ve çok fazla beğeni alan kahvaltılık ekmelerimin tarifini paylaşmak istedim sizlerle. Umarım sizler de beğenirsiniz :)


MALZEMELERİMİZ
  • Sevdiğiniz Türde Ekmek Dilimleri
  • Yarım Su Bardağı Sızma Zeytinyağı
  • 5-10 Adet Zeytin
  • Beyaz Peynir
  • 2-3 Diş Sarımsak (taze sarımsak da olabilir)
  • İstediğiniz Miktarlarda Baharatlar (Nane, Kekik, Kimyon, Karabiler, Pulbiber)
  • Bir Tutam Taze Fesleğen Yaprağı
  • 2-3 Adet Domates


HAZIRLANIŞI

İlk olarak ekmeklerimizi lezzetlendirecek enfes sosumuzu hazırlamak için derin bir kaseye yarım su bardağı kadar sızma zeytinyağımızı döküyoruz. İçerisine iki-üç diş sarımsağımızı ince ince rendeledikten sonra tercih ettiğiniz baharatlardan istediğiniz kadar ekliyorsunuz. Ben yukarda belirtmiş olduğum baharatların her birinden yarım çaykaşığından biraz az olarak kullanıdım fakat siz kendi damak tadınıza göre daha az yada daha çok olarak ayarlayabilirsiniz.

Sos hazırlama işleminden sonra fırınımızın ızgara tepsisini yağlı kağıt yada folyo ile kaplayarak dilim ekmeklerimizi üzerine diziyoruz. İyice karıştırdığımız sosumuzu bir kaşık yardımı ile hafif hafif dilimlerin her köşesine gelecek şekilde yayarak sürüyoruz. Ekmeklerimiz ne çok ıslak  ne de çok kuru olmalı. Eğer sosumuz fazla gelirse bitirmeye çalışmayalım çünkü ekmeklerin fazla ıslanması dağılmalarına sebep olabiliyor..

Soslama işleminin ardından orta kalınlıkta kestiğimiz beyaz peynir dilimlerimizi daha sonra ince dilimler halinde kestiğimiz domatesimizi ekmeklerimize yerleştiriyoruz. Yine isteğe bağlı olarak siyah yada yeşil zeytinlerimizin çekirdeklerini çıkartıp ikiye keserek dilimlerimize ilave ediyoruz. Tepsimizi fırınımızın en üstün bir altı raf olacak şekilde yerleştirerek 130-140 derecede  10-15 dk pişiriyoruz. Tabii her fırının pişirme gücü farklı olacağından pişme esnasında  dilimlerimizi mutlaka kontrol edelim. Ekmeklerimizin  üstleri hafif kızardığında fırından alarak  taze fesleğen yaprakları ile sıcak olarak servis yapabiliriz..

Afiyet Olsun :)











12 yorum:

  1. ahh olsa da yesek şimdi :) elinize sağlık, çok leziz gözüküyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürleerr :)) Gerçekten çok lezzetli oluyorlar.. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim :)

      Sevgiler ♥♥♥

      Sil
  2. hmmmm nefis gözüküyorlar.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Yapımı oldukça da pratik :))

      Sevgiler ♥♥♥

      Sil
  3. cok iştah acici ellerınıze saglık denemem gerek hemen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Mutlaka deneyin seversiniz :))

      Sil
  4. Merhabalar Oya Hanım.. Hemen geldim bloğunuza gelmem mi..:)) Öncelikle benim yeni yaptığım bloğumu ziyaret ettiğiniz için çok çok teşekkür ederim. İnanın çok memnun oldum. Ben de hemen sizin bloğunuza geldim ve hemen izleyiciniz oldum.. Ellerinize sağlık çok güzel şeyler ypıyorsunuz. Bu yaptığınız kahvaltılık ekmeklere özellikle yorum yazmak istedim. Benim çok eski yıllara çocukluğuma götürdünüz..:)) Vallahi 30 yıl belki de önce annem kahvaltı için bana ve kardeşime bu ekmeklerden yapardı haftasonları.. Şimdi sizin resimlerinizi görünce o zamanlar aklıma geldi...:))
    Ellerinize sağlık..
    Çok çok selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana ozaman Emine Hanım :) Sizde böyle güzel duygular uyandırdığım için çok mutlu oldum... Yeni bloğunuz hayırlı uğurlu olsun :)
      Artık hep beraberiz inşallah :)

      Çok çok sevgiler :))

      Sil
  5. Bayılıyorum böyle pratik tatlara:)
    Ellerine sağlık canım,aldım bir dilim:)

    YanıtlaSil
  6. Afiyet olsun canımm :)) Hepsi seniin:)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Facebook.ta sayfanız var mı?

    YanıtlaSil
  8. bunu ben de çok sık yaparım tek farkla..ben önce ekmeği kızartıp daha sıcakken üzerine ayıklanmış satımsağı sürterek eritir tekrar malzemesiyle fırına veririm...bunu da bir deneyeyim ;) http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...