Sayfalar

16 Haziran 2012 Cumartesi

YENGEÇ DEKUPAJA MERAK SARARSA

Dekupaj Tekniği
Peçete Transferi
Son zamanlarda bir yaratacılık esintisi var ruhumda.. Ne yapsam ne etsem de bu yaratıcılığı dışa vursam derken balkonda ki saksılar takıldı gözüme. Plastik plastik baktılar bana. Sanki "gel bizi boyaa" der gibi.. :) Yaratıcılık tamam, objeler de tamam da ee nasil neyle boyamalı bunları??
İnternetten ufak bir araştırma yaparak dekupaj tekniği ile yapabileceğime inandım ve doğru Koçtaşa gittim. Polisan içdekorasyon için resimde görmüş olduğunuz

Saksı Boyama
boyaları çıkarmış. Özellikle boyutlarının ufak ve bir dolu renginin olmasına bayıldım. Koçtaşta işim bittikten sonra bir  kırtasiyeye bulup transfer tutkalı alarak malzemeleri tamamlamış oldum. Hazır evde kimse yokken balkonda kendime bir çalışma köşesi hazırlayarak saksıları boyadım.

Daha önce Ikea'dan almış olduğum peçeteleri kesek transfer tutkalı ile saksılara yapıştırdım. Bu arada peçetelerin çıkarılması gereken iki ayrı katmanı var. En iyi sonuç için tüm katlarının çıkarılması gerekiyormuş. Vee son olarak  yine Koçtaş'tan almış olduğum sprey vernik ile vernik işlemini yaparak çalışmamı tamamladım. Şimdi saksılarım çok daha  mutlu ve bahara hazırlar :) 

8 yorum:

  1. çok güzel olmuş güle güle kullanın. dekupajı da benim gibi hiç bilmeyenler için çok güzel anlatmışsınız, ne nerde bulunur neye ihtiyaç var :) artık ben de yapabilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka yapın hem çok keyifli hemde sonucu harika oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. ay hepsi birbirinden güzel, ellerine sağlık =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Baktıkça içim açılıyor benimde :))

      Sil
  4. ellerinize sağlık, çok güzelller! herbiri ayrı telde oynayan saksılarım çok canımı sıkıyor benim de sanırım ben de boyama ve süsleme işine girip bu sorunu çözebilirim!teşeşkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze Hanım biraz geç gördüm yorumu lütfen kusuruma bakmayın :( Umarım bu arada denemiş ve can sıkan saksılardan kurtulmuşsunuzdur :))

      Sil
  5. Merhaba; hiç denemedim ama çok denemek istiyorum. Biraz dalgalı gibi olmuş tam olarak bembeyaz olması ve altındaki plastiğin görünmemesi için bir kaç kat mı atmak lazım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin derim gerçekten çok keyifli :)) Ben çok sabırsız olduğumdan 2. 3. katlarını boyamammıştım biran önce sonucu görebilmek için :) Siz istediğiniz görüntüye ulaşana kadar boyama işlemini tekrarlayabilirsiniz :))
      Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...