Sayfalar

17 Haziran 2012 Pazar

DONDURMA KEYFİ

Dondurma zamanı
Yaz akşamlarımın vazgeçilmezidir dondurmam. Parmak arası terliklerim ve dondurmam eşliğinde yaptığım cadde yürüyüşlerimi hiç bir şeye değişmem :)  Günün tüm sıcağını üstümüzden alan bir esinti ve buzz gibi dondurmanın enfes tadı..


Geçtiğimiz seneden beri benim favori dondurmam Bağdat Caddesinde bulunan "Dondurmacci" nin dondurmalarıdır. Bir akşam tesadüfen yediğim ve tadına hayran kalıp araştırma yaptığım dondurmacının hikayesi şöyle; üç ortaklı kurulan firma tüm ürünlerinin organik ve katkısız olmasına çok dikkat ediyormuş. Çeşitlerinde hiçbir katkı maddesi yada renklendirici kullanılmayan dondurmaların sütleri özel  bir çiflikten, yapıldıkları meyveler de en ünlü oldukları şehirlerden geliyormuş.
40 çeşidi aşkın dondurmaları var. Ben henüz bir kısmını tatma fırsatı bulabildim. Konyaklı, safranlı, zencefilli, mesirmacunlu, tahinli, lavantalı, güllü aklıma gelmeyen daha birçok dondurması mevcut. Ürünlerine göstermiş oldukları özen ve ilgiden dolayı Timeout dergisinin yazısına göre en iyi ilk 10 dondurmacı arasına çoktan girmiş.
En güzel dondurmacı

Umarım başarıları ve değişmeyen tatları daim olur.
Yolunuz Bağdat Caddesine düşerse yada size yakın bir yerlerde Dondurmacci varsa denemeden önünden geçmeyin derim. Tabii benim gibi geç saatlere bırakırsanız ziyaretinizi bitmiş dondurma kaplarına baka kalırsınız onu da söylemiş olayım :)) Afiyet olsun ..


2 yorum:

  1. Çikolata portakal konyaklı dondurması müthiş..

    YanıtlaSil
  2. merhabalarr:)
    ne hoş,ne cici bir sayfa bu böyle..
    kayboldum satırlarınız arasında..
    :)
    emeğinize sağlık..
    takipçinizim.
    ben de beklerim sayfama,arzu ederseniz elbette.
    sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...