Sayfalar

20 Haziran 2012 Çarşamba

YARATILANI SEVERİM YARADAN'DAN ÖTÜRÜ

"Yaratılanı severim Yaradan'dan Ötürü" Yunus Emre'nin güzel sözlerinden bir tanesi daha bir anlamlı geliyor bu günlerde insana.. İnsan evladının yine bir insan evladını öldürğü, köpeklere kedilere kızgın yağlar döktüğü bu günlerde hatırlatmak istedim bu sözü herkese. Aynı bize verildiği gibi emanet edilmiş bu can bu dünyada yaşayan  her canlıya. Ne kimsenin gücü yetebilmeli O'na zarar vermeye ne de vicdanı el vermeli insanım diyenin..




Bu gün sokakta yaşayan minik dostlarımızı hatırlatmak istedim sizlere.. Dünyanın her köşesinde heran zarar görüyorlar. Evet onların dediği gibi  sevmek zorunda değilsiniz ama en azından acı çekmelerine yada işkence görmelerine göz yummayalım bu  zavallıcıkların.

http://www.focusdergisi.com.tr/hayvan_dostlari/00521/  Paylaşdığım adreste tüm iller için ulaşabileceğiniz hayvan haklarına hizmet veren derneklerin telefonları bulunmaktadır. Daha kolay olsun isterseniz 153 Büyük Şehir Belediyesi çağrı merkezini arayarakta yardım alabiliyorsunuz. Umarım hiç ihtiyacınız olmaz ama olursa da lütfen arayın ve bildirin.




 Evlerimizde beslediğimiz canlılar kadar şanslı olmayan dostlarımızın bizden isteği tek şey sevgi ve ilgi. Şu sıcak yaz günlerinde de bir kaba koyacağımız bir parça su bile onlar için en büyük iyilik olacaktır. Bu dünya tüm yaratılanlar için unutmayalım ve bizim icimizde birazcik yaradan sevgisi varsa onun yarattığı herşeyi sevip koruyalım .

Sevgiler..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...