Sayfalar

20 Haziran 2012 Çarşamba

BUGÜN NE GİYSEM ?? BÖLÜM-1

Bugün ne giysem cümlesi bir bayan için başlı başına iki bilinmeyenli matematik  problemi sayılabilir. Havanın sıcaklığı ya da soğuklu, o gün içerisinde olduğumuz ruh halimiz, mutlu olup olmamamız saçımız kaşımız hatta yaşımız :). Bu sorunun cevabını herhangi bir unsur tek başına veremez diye düşünüyorum.

Kendi adıma konuşmam gerekirse çok kaoslardan geçtim, geçiyorum belki daha da geçeceğim bilinmez ama bu konu hem bizim için hem de yanımızda ki insanlar için (ister istemez) gerçekten çok önemli. Acil dışarı çıkmamız gerektiği durumlarda, her sabah işe giderken veya günlük yaşantımızda farklı ve şık kombinler bulabilmek için bazı önerilerle problemin çözümüne beraberce ulaşalım istedim.


Öncelikle problemimizin bu ilk aşamasında alışveriş alışkanlığımızı kısaca gözden geçirelim. Çok para harcamadan da günün trendini takip edebilir ( çok abartmamaya dikkat ederek :) ) ve şık olabilirisiniz. Eğer siz de benim gibi sadece güzel olduğu için neyle beraber giyebileceğinizi bilmediğiniz hatta hayal bile edemediğiniz tek parça ürünleri rengine modeline fiyonguna düğmesine vb. herhangi birşeyine kapılıp alıyorsanız almayın! Hiçbir zaman giyilmiyorlar inanın.. Bir de sadece ucuz diye aldıklarımız var ki bu konu da sayfalarca yazsam bitmeyecek bir konudur :)). Gardrobumuzu, bu elimizi bile sürmediğimiz kıyafetlerden arındırmamız işinizi oldukca  kolaylaştırır ve dolabınızı açtığınızda gördüğünüz ferahlık sizi mutlu eder.

Şimdi alışverişimize dönersek, alacağınız t-shirt veya pantalonu kafanızda mutlaka kombinlemeye çalışın. Dolabınızı hızlıca bir gözden geçirin (hayali olarak)  eğer uygun bir parçanız varsa beğendiğiniz ürünü alın, yoksa beraberinde  uygun bir parça bulmaya çalışın ki; o zavallı giysimiz senelerce bir köşede bir umut bizi beklemesin :). Aldığınız ürünle aklınızdan bir kombin yapamıyorsanız mağazada ki görevli arkadaşlardan da yardım isteyebilirsiniz. Benim çok zorlandığımda tercih ettiğim ve çok işe yarayan bir uygulamadır. Farklı bakış açıları ya da onların deneyimledikleri bizi büyük uğraşlardan kurtarabilir.

Gereksizce dolabınızda duran tek parça ürünler (tek parça derken yanlış anlaşılmasın tabii ki her pantalona ayrı t-shirt alın demiyorum ama en azından üç pantalona bir gömlek yada dört bluza bir pantalon olarak ayarlayabilirsiniz) hem bütçenize hem alan açısından dolabınıza hemde kararsızlık açısından size zarar verir.
Üst olsa alt olmaz, ikisi birden olsa ayakkabı uyduramayız, bazen fazla kışlık olur ya da fazla yazlık kalır. Odamızın içerisinde küçük kıyafet tepecikleri oluşur ve bildigimiz klasik sahneler yaşanır gider :)

Bir de iş sabahları krizi vardır ki işte o en can alıcısıdır. Dolap kapağı açılır yatağa oturulur, bakılır, bakılıır bakılıır ve yine bakılır :) İşe geç kalınması da cabası.


Peki ben ne yapıyorum. Yaşadığım sorunları biraz daha aza indirgemek için beni rahat ettiren ve giymekten mutlu olduğum kıyafet tarzınının peşini bırakmıyorum. Örneğin yazın başında renkli pantalonları çok beğenmeye başlamıştım. Lacivert dar paça bir pantalon aldım. Baktım onunla çok rahatım aynı modelin farklı renkerlinden bir kaçtane daha edindim ve çok rahat ettim. Yazın en başında yaşanabilecek krizlerin birazcık önüne geçmiş oldum. Bunları alırken de illa markalı olsun diye uğraşmadım. Pantalonları nasıl kullanacağınız tamamen size kalıyor. Bu arada aynı renklerin bol kesim olanlarıda var. Siz hangisi ile rahat ederseniz onu alabilirsiniz. Gündüz dışarı çıkarken sadece beyaz basic bir t-shirt veya askılı bir bluz  ve Converce'lerimle giyebiliyorum. Bazen parmak arasıda terliklerimde olabiliyor. Akşam dışarı çıkacağım zaman topuklu ayakkabılarımla beraber uçuş uçuş bir bluzla da kullanabiliyorum. Dolgu topuk tercih ettiğim zaman paçalarımı bileklerim gözükecek şekilde kıvırıyorum ( şimdi moda ve güzel duruyor yadırgamayın:) ). Tabii iş kıyafeti olarak normal topuklu ile giydiğimde, paçalarını kıvırmadan hoş bir gömlekle kullanabiliyorum. Kıyafeti şık ya da günlük yapan; kıyafetin kendisi değil de nelerle kombin ettiğimiz oluyor daha çok. Bu da işin püf noktası sanırım ;)

Umarım bir nebze de olsa yardımcı olabilmişimdir sizlere. Sorunumuzun bir sonraki bölümlerinde görüşmek üzere..
Sevgiyle kalın..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...