Sayfalar

26 Haziran 2012 Salı

ANNE USULÜ EV YAPIMI LİMONATA


Ev Yapımı Limonata

Yaz denildiğinde ilk akla gelenlerdendir limonata. En makbulü ve en lezzetlisi evde yapılanıdır tartışmasız. Birçok cafe veya restorantta içmiş olmama rağmen annemin yaptığı limonatanın tadına yakın olanına dahi rastlamadım henüz. Ee tabii durum böyle olunca iş başa düştü. Annemden tarifini alarak girdim mutfağa ve sonuç yine harika :)

Denemek isterseniz tarifimiz şu şekilde;



Malzemeler

6 Adet İri Limon          
4 Su Bardağı Şeker
Bir Tutam Taze Nane
Yeteri Kadar Su

Yapılışı

4 bardak şekerimizi bir kaba alarak  üzerine limonlarımızın kabuklarını rendenin küçük yıldızlı tarafı ile rendeliyoruz. Daha sonra kabukları rendelenmiş limonları küçük parçalar halinde doğrayarak karışıma ilave ediyoruz. Birkaç yaprak nane ekledikten sonra malzemelerin birbirlerine karışmasını sağlayacak şekilde harmanlıyoruz ve kabımızın ağzını kapatarak bir gece beklemesi için buzdolabına kaldırıyoruz.

Limonatanın en önemli püf noktası bir gece buzdolabında bekletilmesi diyebilirim. Sabah, bekletilmiş limonata karışımının kapağını açtığınızda kokusu bile çok daha farklı geliyor. Evinizi inanılmaz güzel bir limonata kokusu sarıyor resmen :)

Neyse tarifimize dönelim, dolaptan çıkardığımız karışımı, limon parçalarının içerisinde limon kalmayacak şekilde iyice sıkarak ovuyoruz. Siz de benim gibi minik bir elden yardım alabilirsiniz :)


Daha sonra karışıma 2 litreye yakın su ilave ederek içerisindeki şekerin erimesi için bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Şekerin eridiğinden emin olduğumuzda yoğun kıvamdaki karışımı (ben annemin yöntemi tülbent ile yaptım ) süzgeç ile süzüyoruz. Kalan posayı ayırıp tekrar su ilave ederek yine ovuyoruz. Ovma işlemine ilave ettiğimiz su berraklaşana kadar devam ediyoruz. Ben ara ara limonatanın tadına bakarak toplamda sanırım 3,5 litreye yakın su eklemiş oldum. Siz de kendi damak tadınıza göre su miktarını azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz. Son olarak süzülmüş limonatamızı şişelerimize doldurup içerisine nane yaprakları ekleyerek soğuması için buzdolabımıza kaldırıyoruz.


Afiyet Olsun.. 


34 yorum:

  1. çok harika bir paylaşım, hemen denemeliyim, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel :)

    bu benim http://sihirliiksirler.blogspot.com/ :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis gözüküyor,eline sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  4. Oyacım blogunu yeni keşfettim, çok güzel paylaşımların var, çok beğendim :)
    Songül ( SOL )

    YanıtlaSil
  5. Havalarında ısındığı şu dönemde süper bir içeçek, olsada içsek :))) Bu yaz bol bol yapmalı.. Bende bloğuma beklerim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bu havalarda serinletici en doğal içeceklerden biri olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ya ben nane eklemedim acaba tadinda bir bozukluk olurmu :(

    YanıtlaSil
  8. Luxury Overnight Desert Safari in Dubai ! From the moment we were picked up in a plush 4x4, I knew this was going to be something special. The sunset camel ride was a real highlight, and the desert landscape was simply breathtaking.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...